Tomatsås

Tomatsås

Av:
30 min
4 Portioner
Tomatsås som bäst serveras till spaghetti med mozzarella/fetaost/parmesan.
Annons

Ingredienser

    1. 400 Gram Krossade tomater
    2. 1 Styck Gul lök
    3. 1 Styck Selleristjälk
    4. 1 Matsked Vitt vin/vinäger
    5. 1 Tesked Socker
    6. 1 Nypa Salt
    7. 1 Nypa Svartpeppar
    8. 1 Matsked Olivolja
    9. 1 Matsked Rapsolja

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka lök och selleri. Stek den mjuk i oljan. Mixa tomaterna till en slät sås och häll ner i kastrullen med grönsakerna. Smaksätt med vin/vinäger, socker, salt och peppar. Låt koka på låg värme ca 20 min. Koka upp vatten och lägg i spaghetti. Ta ca 1/2-1 dl pastavatten innan du häller av vattnet och tillsätt i tomatsåsen. Servera med valfri och och gärna en grön sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?