Tomatketchup

Tomatketchup

Av:
30 min
5 dl
Annons

Ingredienser

    1. 0,5 gul lök
    2. 1 klyfta vitlök
    3. 1 msk kokosolja
    4. 8 hela nejlikor
    5. 10 korn kryddpeppar
    6. 750 g krossade tomater
    7. 0,5 dl honung
    8. 2 msk vitvinsvinäger
    9. 1 msk tomatpuré
    10. salt
    11. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i en kokosolja i en stekpanna på medelvärme tills löken är genomskinlig.

    2. 2.

      Lägg nejlikorna och kryddpepparkornen i en bit gasväv och bind ihop till en kryddpåse. Lägg denna tillsammans med resten av ingredienserna i stekpannan och låt småputtra i ca 30 min.

    3. 3.

      Ta upp kryddpåsen och mixa ketchupen slät i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Låt svalna och häll upp i en rengjord glasburk. Håller flera veckor i kylskåp.

Är innehållet i detta recept olämpligt?