Tomatkassler

Tomatkassler

Av: / Foto: Erik Karlsson
35 min
4 port
Rustikt och smakrikt med krispiga krutonger och parmesanost.
Fler recept på:
Sallad, Fläsk, Tomater, Vitlök, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 500 g kassler
    3. 2 st schalottenlökar
    4. 1–2 st vitlöksklyftor
    5. 1 msk smör
    6. 500 g krossade tomater
    7. 3 st tomater
    8. 1 tärning grönsaksbuljong
    9. 3 msk hackad basilika
    10. 1 msk flytande honung
  1. Tillbehör

    1. 2 skivor ljust bröd
    2. 1 msk olivolja
    3. grovt riven parmesanost
  2. Servering

    1. kokt ris
    2. sallad

Gör så här

    1. 1.

      Skär kasslern i skivor och lägg i en ugnssäker form.

    2. 2.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i smör i en kastrull. Häll på de krossade tomaterna. Tärna och tillsätt tomaterna tillsammans med buljongtärning, basilika och honung. Koka upp och låt puttra ca 10 min. Smaka av med peppar. Häll såsen över kasslern och tillaga mitt i ugnen 15 min.

    3. 3.

      Tärna och stek brödet frasigt och gyllenbrunt i olja. Toppa kasslern med brödtärningar och parmesanost vid serveringen.

Fler recept på:
Sallad, Fläsk, Tomater, Vitlök, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?