Tomater under smultäcke

Tomater under smultäcke

Av: / Foto: Erik Karlsson
85 min
4
Härlig smak har de här små tomatpajerna med parmesansmultäcke!
Fler recept på:
Paj, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 125°, 200°
    2. 1 kg tomater
    3. 3 msk olivolja
    4. 1/2 tsk torkad el 2 tsk färsk timjan
    5. 1½ dl vetemjöl
    6. 100 g smör
    7. 1 dl ströbröd
    8. 75 g riven parmesanost
    9. 30 g pinjekärnor
    10. salt, peppar
  1. Dekoration

    1. pinjekärnor
    2. 4 st skivor parmaskinka
    3. tomatklyftor
    4. färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Skär ett kryss i tomaterna, doppa dem i kokande vatten. Skala och skär dem i klyftor. Ta bort kärnorna.

    2. 2.

      Lägg tomaterna i smord ugnsfast form, ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Strö över timjan. Ställ in i ugn 1 timme.

    3. 3.

      Mixa vetemjöl, smör, ströbröd, hälften av parmesanosten och pinjekärnorna. Tillsätt lite olivolja.

    4. 4.

      Blanda tomaterna med resten av parmesanen, fördela i fyra portionsformar, smula över degen och ställ in i ugn ca 15 min tills degen fått fin färg.

    5. 5.

      Dekoration: Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna. Rulla ihop parmaskinkan och lägg rullarna på pajerna. Lägg också på tomatklyftor och rostade pinjekärnor. Klipp över lite färsk timjan.

Fler recept på:
Paj, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?