Tomat- och saffranspaj med basilikaolja

Tomat- och saffranspaj med basilikaolja

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
4 personer
Servera pajen med en krispig grönsallad.
Fler recept på:
Paj, Sallad, Basilika, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 1 st pajdeg
    2. 500 g körsbärs- och plommontomater i olika färger
    3. 3 msk finhackad färsk basilika
    4. 1/2 förpackning små mozzarellabollar
  1. Stanning

    1. 3 st ägg
    2. 2 dl kesella
    3. 3 dl grädde
    4. 1 1/2 kuvert saffran
    5. 1 1/2 dl lagrad riven ost, t ex Västerbotten
    6. salt, svartpeppar
  2. Garnering

    1. 1 kvist rostade körsbärstomater
    2. kryddgrönt, t ex basilika
  3. Basilikaolja

    1. 1 dl olivolja
    2. 1/2 kruka färsk basilika

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader

    2. 2.

      Gör pajdegen enligt grundreceptet.

    3. 3.

      Halvera tomaterna om de är stora. Finhacka basilikan. Vispa samman ägg, kesella, grädde, saffran och riven ost, tillsätt basilikan, smaka av.

    4. 4.

      Häll halva mängden stanning i pajskalet, lägg i tomaterna och mozzarellabollarna. Häll över resterande mängd stanning, placera en tomatkvist överst på pajen. Grädda i ugnens mitt ca 40 minuter.

    5. 5.

      Mixa samman olja med basilikablad och ringla över pajen vid serveringstillfället. Garnera med kryddgrönt.

    6. 6.

      Tips! Tycker du inte om rosmarin, välj persilja i stället. Pajen kan ätas både, varm, kall och ljummen.

Fler recept på:
Paj, Sallad, Basilika, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?