Tomat och morotsoppa med fetaost och mandelspån - 250 kcal

Tomat och morotsoppa med fetaost och mandelspån - 250 kcal

Av:
20 min
2 portioner
kommer från Ulrikas kickstart - sommarkickstart 2017
Annons

Ingredienser

    1. 3 st kvisttomater
    2. 1/2 st gul lök
    3. 2 st morötter
    4. 1/2 st röd chili
    5. 1 st pressad vitlöksklyft
    6. 3 st torkade dadlar
    7. 1 tsk olivolja
    8. 5 dl vatten
    9. 1 tsk flytande honung
    10. 1 tsk lantbuljongpulver
    11. 1 krm torkad oregano
    12. salt
    13. svartpeppar
  1. Topping - 1 portion

    1. 25 gr fetaost
    2. 1 msk mandelspån
    3. färsk timjan
    4. lite torkad oregano

Gör så här

    1. 1.

      Skär tomater i mindre bitar. Skala och hacka lök. Riv morötter grovt och lök. Finhacka chili och dela dadlar. Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.

    2. 2.

      Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor. Låt puttra i 5 minuter. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån. Servera i djupa skålar och smula över fetaost. Strö på mandelspån och toppa med timjan och oregano.

Är innehållet i detta recept olämpligt?