Tomat- och haricots verts-sallad med gremolatadressing

Tomat- och haricots verts-sallad med gremolatadressing

Av: / Foto: Peter Phillips
15 min
6 personer
De kraftfulla huvudrätterna behöver lättas upp med ett fräscht och friskt tillbehör. Här är ett bra allternativ till det.
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök, Basilika, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 300 g haricots verts
    2. 250 g körsbärstomater
    3. 1 näve rucola
    1. 1 st citron
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. bladpersilja
    4. basilika
    5. 1/2 dl olivolja
    6. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka haricots verts lätt i saltat vatten. Lägg dem, tomater och rucola i en skål.

    2. 2.

      Riv skalet på citronen och blanda med 2 matskedar citronsaft, finhackad vitlök och ca 1 dl finhackade persilje- och basilikablad.

    3. 3.

      Blanda ner olivoljan och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt.

Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök, Basilika, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?