Tom yum med kräftor

Kay

Tom yum med kräftor

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 4 kräftstjärtar
    2. 1 citrongräs
    3. 2 cm ingefära
    4. 1/2 röd chili
    5. 1 l hönsbuljong
    6. 1 tsk fisksås
    7. 1 lime
    8. 10 sockerärter
    9. 1/2 kruka gräslök
    10. 2 tomater

Gör så här

    1. 1.

      Banka sönder den nedre delen på citrongräset och knyt ihop gräset med en enkel knut. Skala och skiva ingefäran. Dela, kärna ur och strimla chilin.

    2. 2.

      Koka buljongen sakta tillsammans med kräftspadet, citrongräs, ingefära, chili och fisksås ca 5 minuter. Smaksätt med pressa limesaft och ev. salt.

    3. 3.

      Strimla sockerärterna. Skär gräslöken i ca 2 cm långa strån. Tärna tomaterna.

    4. 4.

      Sila över buljongen i en annan kastrull. Koka upp, lägg i kräftor och grönsaker. Serveras direkt i varma skålar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?