Tom yum

Tom yum

Av:
20 min
4 Portioner
En lite lyxigare variant av en av mina Thailandsfavoriter. För lchf skippa nudlarna.
Annons

Ingredienser

    1. 1 St Gul lök
    2. 2 St Vitlöksklyftor
    3. 1 St Morot
    4. 1/2 St zucchini
    5. 500 Gram Fisk/kyckling
    6. 10 St Små champinjoner
    7. 8 St Cocktailtomater
    8. 1 Näve Bladspenat
    9. 100 Gram Glasnudlar (valfritt)
    10. 2 Tsk Röd currypasta
    11. 1 St Fisk/kyckling buljong
    12. 400 Ml Kokosmjölk
    13. 1/2 St Lime
    14. 1 Tsk Fisksås
    15. 2 Msk Raps/kokosolja

Gör så här

    1. 1.

      Hacka lök, vitlök, dela morot och zucchini grovt. Hacka champinjonerna om det behövs. Lägg glasnudlarna i varmt/het vatten.

    2. 2.

      Heta upp oljan i en djup stekpanna och lägg i currypastan så den löses upp.

    3. 3.

      Lägg i lök och vitlök och stek tillsammans med currypastan i några minuter.

    4. 4.

      Lägg i de övriga hackade grönsakerna i stekpannan och stek några minuter.

    5. 5.

      Slå på kokosmjölken och lägg i buljongtärningen och låt allt koka upp.

    6. 6.

      Smaka av med lime juice och fisksås.

    7. 7.

      Lägg i fisk/kyckling i några minuter tills det är färdigt.

    8. 8.

      Hacka undertiden bladspenat och dela cocktailtomaterna och lägg sedna i även dem och låt koka någon minut.

    9. 9.

      Servera i djup tallrik med nudlar och tom yum och limeklyfta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?