Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Av:
30 min
4 port
Njut en thailändsk klassiker. Tom ka gai går fort att göra och fungerar året om, både till vardags och som festsoppa. Det är den magiska kombinationen av kyckling, kokosmjölk, röd peppar och ingefära som gör det. Men citrongräset hjälper också till.
Annons

Ingredienser

    1. 400 ml kokosmjölk
    2. 5 dl kycklingbuljong
    3. 1 tsk hackade limeblad
    4. 2 st citrongräs
    5. 4 st kycklingfiléer
    6. 125 g champinjoner
    7. 1/2 påse salladslök (à 125 g)
    8. 2 st morötter
    9. 1 st röd spansk peppar
    10. 2 msk riven färsk ingefära
    11. 1 st lime
    12. flingsalt med jod

Gör så här

    1. 1.

      Blanda och koka upp kokosmjölk, buljong, limeblad och krossat citrongräs. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter.

    2. 2.

      Skär kycklingfiléerna i strimlor.

    3. 3.

      Ansa och skiva champinjonerna och salladslöken tunt. Skala och skiva morötterna. Dela, kärna ur och hacka chilin, skala och riv ingefäran.

    4. 4.

      Tillsätt kyckling, champinjoner, morötter, chili och ingefära. Låt sjuda tills kycklingköttet är klart, ca 5 minuter.

    5. 5.

      Lägg i salladslöken och smaksätt med salt och pressad limesaft.

Är innehållet i detta recept olämpligt?