Tofuwok med kantareller och vitkål

Tofuwok med kantareller och vitkål

Av:
30 min
4 pers
En enkel och snabb wok för vardagen.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g tofu
    2. 1 st gul lök
    3. 100 g vitkål
    4. 0.5 g röd chili
    5. 1 dl torkade kantareller
    6. 2 msk hoisinsås
    7. rapsolja
    8. sesamolja
    9. soja
    10. risnudlar eller ris

Gör så här

    1. 1.

      Dela löken i två delar och skiva den sen.

    2. 2.

      Fräs den tillsammans med finhackad chili i rapsolja tills den blir mjuk.

    3. 3.

      Strimla vitkålen och lägg ner den i woken och låt den bli mjuk. Ta upp allt och lägg det i en skål.

    4. 4.

      Skär tofun i små kuber och woka den med svampen i rapsolja.

    5. 5.

      Koka risnudlar/ris.

    6. 6.

      Vänd ner löken och kålen i wokpannan.

    7. 7.

      I med hoisinsåsen.

    8. 8.

      Blanda sesamolja och soja i en liten skål.

    9. 9.

      Servera risnudlarna/riset med tofuwoken och ringla över sojablandningen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?