Tofu/halloumi Tikka Masala

Tofu/halloumi Tikka Masala

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Marinaden

    1. 1 pkt Tofu/Halloumi
    2. 1 dl youghurt
    3. 2 tsk garam masala
    4. 2 tsk paprikapulver
    5. ½ tsk svartpeppar
    6. ½ tsk cayennepeppar
    7. ½ tsk malen koriander
  2. Sås

    1. 1 tsk hela spiskumminfrön
    2. 3 msk neutral olja
    3. 1 st gul lök
    4. 3 st vitlöksklyftor (finhackade)
    5. 1 st grön chili (finhackad)
    6. 1 msk riven ingefära
    7. 1 burk plommontomater (420 g)
    8. ½ dl tomatpuré
    9. 1 tsk socker
    10. 1 tsk garam masala
    11. ½ tsk gurkmeja
    12. ½ tsk malen koriander
    13. 1 dl vispgrädde
    14. salt & peppar

Gör så här

    1. 1.

      Rör ihop yoghurt, garam masala, paprikapulver, svartpeppar, cayennepeppar och malen koriander. Rör ner tofu/halloumi i yoghurtmarinaden och ställ kallt i minst 2 timmar.

    2. 2.

      Fräs spiskumminfröna i en torr stekpanna i några minuter. Tillsätt olja, lök, vitlök, chili och ingefära, och fräs i 5–10 minuter. Rör ner tomater och tomatpuré och låt sjuda i cirka 15 minuter under lock.

    3. 3.

      Tillsätt socker, garam masala, malen koriander, gurkmeja, kycklingen och vispgrädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Garnera med färsk koriander och servera med basmatiris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?