Tofufyllda svamphattar

Tofufyllda svamphattar

Av:
35 min
1 Portion
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 3 Dl Kokande vatten
    2. 1 St Ekologiskt grönsaksbuljongpulver
    3. 2 St Stora hattar av portabellosvamp
    4. 1 Msk Olivolja
    5. 40 Gram Finhackad rödlök
    6. 125 Gram Tärnad fast tofu
    7. 1 Msk Rostade pinjenötter
    8. 0,25 tsk Cayenpeppar
    9. 1 Msk Hackad Basilika
    10. 25 Gram Finriven parmesanost
    11. 75 Gram Färsk Babyspenat
    12. Salt och Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten i en vid kastrull och häll i buljongpulvret. Lägg i svampen och pochera i 2-3 minuter. Tag upp svampen och låt den rinna av på hushållspapper.

    2. 2.

      Hetta upp lite olja i en panna. Lägg i löken och bryn den mjuk. Tag av från värmen och låt svalna.

    3. 3.

      Blanda lök, tofu, pinjenötter, cayenpeppar, basilika och resten av oljan. Krydda med salt och peppar.

    4. 4.

      Strö lite parmesan över svamphattarna och fyll dem sedan med lökblandningen. Placera de fyllda hattarna i en ugnsäker form och gratinera cirka 15 centimeter från medelvarmt grillelement i 10 minuter eller tills de är genomsteka och osten har smält.

    5. 5.

      Fördela spenatbladen på en tallrik, lägg svamparna ovanpå.

Är innehållet i detta recept olämpligt?