Tofu med sojasauterade morötter, hijikialger, edamame & råris

Tofu med sojasauterade morötter, hijikialger, edamame & råris

Av:
2 port
Hijikialger ger en massa beautymineraler. Morötterna hudälskande betakaroten och sesamfröna kalcium. Servera detta som tillbehör eller med råris, snabbstekt tofu och edamamebönor.
Annons

Ingredienser

    1. 0,75 dl torkad hijiki
    2. 2-3 morötter, beroende på storlek
    3. 1 msk sesamolja
    4. 3 msk shoyu eller japansk soja
    5. 2 msk mirin
    6. 2 dl dashi eller vatten
  1. TOPPING

    1. 2 msk vita oskalade sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Skölj och blötlägg hijikialgerna i kallt vatten ca 30 minuter. Skär under tiden morötterna i supertunna stavar, ca 7 cm långa.

    2. 2.

      Häll av vattnet från algerna. Hetta upp sesamoljan på medelvärme i en djup stekpanna. Lägg ner morot och väl avrunna alger och rör runt så att allt täcks av oljan. Fräs tills allt är mjukt, cirka 4 minuter. Slå på soja, mirin och dashi/vatten. Sänk värmen och sjud på låg värme i cirka 20 minuter, tills all vätska kokat in.

    3. 3.

      Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de blir gyllene. Häll över på en tallrik så att de inte bränns. Lägg upp maten i en skål, låt svalna någon minut. Strö över sesamfröna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?