Toast med dillpestoräkor

Toast med dillpestoräkor

Av: / Foto: Anders Norrsell
25 min
12 stycken
Perfekt tilltugg på nyårsfesten!
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 12 skivor ljus formfranska
    2. smör
    3. valfri sallad, ex machesallad
    4. 1 kg oskalade räkor
  1. Dillpesto

    1. 1 knippe dill
    2. 1 kruka färsk basilika
    3. 1/2 dl riven Västerbottensost
    4. 3 st vitlöksklyftor
    5. 3 msk rostade pinjenötter
    6. 3/4 -1 dl olivolja
  2. Garnering

    1. 12 st räkor med oskalad stjärt
    2. dillvippor
    3. citron- eller limerasp

Gör så här

    1. 1.

      Stansa ut rundlar ur brödskivorna med ett glas eller ett kakmått. Stek brödskivorna i smöret tills de är gyllenbruna på båda sidor. Låt rinna av.

    2. 2.

      Skala räkorna, men spara 12 stycken till garnering.

    3. 3.

      Skär dillen grovt och finhacka basilikan. Riv osten och finhacka vitlöksklyftorna.

    4. 4.

      Stöt ost, vitlök, pinjenötter och örter i en mortel till en grynig massa. Du kan också använda en stavmixer. Vänd ner oljan och smaka av peston.

    5. 5.

      Blanda peston med de skalade räkorna. Lägg salladsblad på brödskivorna och toppa med dillpestoräkor.

    6. 6.

      Garnera med de sparade räkorna, dillvippor och ev. lite citrusraps.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?