Tjälknöl

Tjälknöl

Av:
1000 min
Köttet ska vara, nöt, ren, eller hjortstek
Annons

Ingredienser

    1. 1 Kg Kött
    2. 1 Burk Persikohalvor
    3. 1 Burk Gelé
    4. 4 Dl Vatten
    5. 1 Dl Salt
    6. 1 Dl Soja
    7. 1 Tsk Svartpeppar Grova ko
    8. 3 Klyftor Vitlök
    9. 1,5 Dl Rödvin

Gör så här

    1. 1.

      Köttet ska vara fryst och läggs på galler i en kall ugn. Sätt på värmen på 75 grader. Köttet ska långsamt steka i ca: 12 timmar.

    2. 2.

      Blanda i ordning marinaden och häll den i dubbla plastpåsar. Lägg i köttbiten och knyt till. Lägg allt i en skål och ställ den i kylen i ca: 4-5 timmar.

    3. 3.

      Skiva upp köttet.

    4. 4.

      Serveras med potatisgratäng. Garnera med persikohalvor med en liten klick gelé i.

Är innehållet i detta recept olämpligt?