Tiramisùtryfflar

Tiramisùtryfflar

Av: / Foto: Anette Nilsson
40 min
28 st
Tryffel och dessert i ett!
Annons

Ingredienser

    1. ½ dl vispgrädde
    2. ½ dl mascarponeost
    3. 200 g mörk choklad
    4. 2 msk kafelikör
    5. ½ tsk espressopulver
    6. 10 st mariekex eller liknande
  1. Garnering

    1. 3 msk kakao
    2. ½ tsk espressopulver

Gör så här

    1. 1.

      Koka försiktigt upp vispgrädde och mascarponeost. Ta kastrullen från värmen.

    2. 2.

      Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i den varma gräddblandningen. Rör om tills chokladen smält och krämen är blank och slät.

    3. 3.

      Smaksätt krämen med kafelikör och espressopulver.

    4. 4.

      Bryt kexen i små bitar och vänd ner dem i tryffeln. Ställ svalt en kort stund tills den stelnat något.

    5. 5.

      Garnering: Blanda kakao och espressopulver. Forma tryffeln till runda bollar och rulla dem sedan i kakaoblandningen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?