Tiramisùtryffel

Tiramisùtryffel

Av: / Foto: Christina Uhlin
40 min
20 stycken
Italiensk touch på godiset, riktigt smarrigt till kaffet! De italienska skorporna kan ersättas med andra kex eller skorpor, exempelvis savoiardikex eller mariekex.
Fler recept på:
Advent, Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 100 g mörk choklad
    2. 100 g mascarpone
    3. 1 msk kaffelikör
    4. 1 1/2 tsk snabbkaffepulver, t ex nescafé
    5. 5 cantuccini, italienska mandelskorpor
  1. Garnering

    1. ca 2 msk kakao

Gör så här

    1. 1.

      Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikrougn. Rör till slät konsistens.

    2. 2.

      Tillsätt färskosten och rör smeten slät. Smaksätt med kaffelikör och snusmalet snabbkaffepulver. Rör om.

    3. 3.

      Krossa skorporna till lite grövre smulor och vänd ner i chokladsmeten. Forma smeten till lite slarvigt runda bollar som du rullar i kakaopulver. Förvara bollarna kylskåpskallt.

Tips från kocken

Använd glutenfria skorpor om godiset ska serveras till någon som är glutenintolerant.
Fler recept på:
Advent, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?