Tiramisù med frukttopping

Tiramisù med frukttopping

Av: / Foto: Ralph Månsson
20 min
4 personer
Savoiardikex är långsmala dessertkex, och marsalavin är ett starkvin, ofta sött. Båda kommer från Italien.
Fler recept på:
Italiensk Mat, Bröllop, Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. ca 10 st savoiardikex
    2. 1–2 dl starkt kaffe
    3. 1/2 dl marsalavin eller kaffelikör
    4. 4 st äggulor
    5. 100 g florsocker
    6. 200 g mascarpone
    7. 4 st äggvitor
  1. Garnering

    1. kakaopulver
    2. exotisk frukt i bitar, gärna fryst som fått tina

Gör så här

    1. 1.

      Lägg ut kexen på en flat tallrik. Häll kaffe och marsalavin över.

    2. 2.

      Vispa äggulorna med florsockret så att det blir lite pösigt och vitt. Blanda med mascarponen.

    3. 3.

      Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner i äggulesmeten.

    4. 4.

      Varva kexen med mascarponekrämen i portionsglas eller i en form. Avsluta med kräm. Hit kan förberedas dagen innan. Låt stå kallt fram till servering, helst några timmar eller upp till ett dygn.

    5. 5.

      Servering: Pudra över kakaopulver och toppa med blandad exotisk frukt i bitar.

Tips från kocken

Savoiardiekex kan ersättas med tunna skivor sockerkaka.
Fler recept på:
Italiensk Mat, Bröllop, Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?