Tiramisù

Tiramisù

Av: / Foto: Tine Guth Linse
20 min
4 portioner
Len och god italiensk dessertklassiker.
Fler recept på:
Efterrätt, Italiensk Mat, Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 8–10 savoiardikex
    2. ½ dl marsalavin, amaretto eller kaffelikör
    3. 1–2 dl starkt kaffe
    4. 4 äggulor
    5. 100 g florsocker, ca 1¾ dl
    6. 1 burk mascarponeost, 250 g
    7. 4 äggvitor
    8. kakao

Gör så här

    1. 1.

      Lägg ut kexen i en fat form. Häll över marsalavin och kaffe.

    2. 2.

      Vispa äggulorna med florsockret ljust och pösigt. Vänd ner mascarponen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i äggulesmeten.

    3. 3.

      Varva kexen med mascarponekrämen i glas eller i en form. Avsluta med kräm. Förvara kallt fram till serveringen. Pudra över kakao precis före serveringen.

Tips från kocken

Savoiardikex brukar finnas i kakhyllan i välsorterade butiker.
Fler recept på:
Efterrätt, Italiensk Mat, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?