Tikka Masala

Tikka Masala

Av: / Foto: Josefin Petersson
40 min
4 port
Indisk gryta
Annons

Ingredienser

  1. Marinad

    1. 700 gr Kyckling ELLER
    2. 2 pkt tofu
    3. 1,5 dl turkisk yoghurt
    4. 0,5 dl Garam Masala
    5. Några kvarn Paprikapulver
    6. Några kvarn Salt
    7. Några kvarn Svartpeppar
  2. Tomatsås

    1. 1-2 st gul lök
    2. 3 st vitlök
    3. 1-2 cm riven ingefära
    4. 1 st chilli
    5. 3 tsk spiskummin
    6. 0,5 tsk gurkmeja
    7. 4 msk tomatpure
    8. 1 pkt krossad tomater (400 gr)
    9. 3 dl grädde
    10. 2 msk Garam Masala
    1. Ris
    2. Naan-bröd

Gör så här

    1. 1.

      Dela kycklingen eller tofun i bitar. Blanda yoghurten med alla kryddor och vänd i kyckling eller tofu. Låt marineras 1-2 timmar i kylen. Du kan låta kycklingen marineras över natten i kylen.

    2. 2.

      Finhacka löken och stek dem mjuka i olja. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, hackad chili, spiskummin och gurkmeja. Fräs allting. Typ 1-2 min

    3. 3.

      Tillsätt tomatpuré. Vänd i kycklingen/tofun tillsammans med marinaden. Stek allting under omrörning tills kycklingen inte är rå, typ 5-6 min.

    4. 4.

      Blanda i krossad tomat, grädde, salt, peppar och låt koka upp

    5. 5.

      Sänk värmen och låt allting småkoka under lock i typ 20 min. Här brukar jag ta i 2 msk garam masala till, för extra smak.

    6. 6.

      Servera med ris eller Naan-bröd. Jag kokar riset med 1 grönsaksbuljong & lite gurkmeja för färgens skull.

Är innehållet i detta recept olämpligt?