Tigerkaka

Tigerkaka

Av: / Foto: https://pixabay.com/p-950635/?no_redirec
Annons

Ingredienser

    1. 200 g Rumstempererat smör
    2. 3 dl Strösocker
    3. 3 Ägg
    4. 3,5 dl Vetemjöl
    5. 1,5 tsk Bakpulver
    6. 1 dl Mjölk
    7. Ströbröd
    8. Salt
  1. Smaktillsats

    1. 2 msk Kakao
    2. 1 msk Vaniljsocker
    3. Rivet skal från två apelsiner/citroner (Ev. saft)

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och socker poröst.

    2. 2.

      Rör ner ett ägg i taget under omrörning.

    3. 3.

      Blanda mjöl, salt och bakpulver separat. Blanda sedan i det i smeten.

    4. 4.

      Tillsätt mjölken & skalet och blanda väl.

    5. 5.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    6. 6.

      Ta undan en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon.

    7. 7.

      Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.

    8. 8.

      Smörj och bröa en kransform, cirka 1.5 liter.

    9. 9.

      Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa.

    10. 10.

      Dra runt med en gaffel lite så det blir marmorerat.

    11. 11.

      Grädda i nedre delen av ugnen i 1 h.

    12. 12.

      Låt kakan svalna innan du skär upp den.

Är innehållet i detta recept olämpligt?