Tigerkaka

Tigerkaka

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Blandas poröst

    1. 2,5 dl socker
    2. 175 g margarin
    3. 2 st ägg
  2. Smet 1 - blandas

    1. 4,5 dl vetemjöl
    2. 2 tsk vaniljsocker
    3. 1 tsk bakpulver
    4. 1/2 tsk salt
  3. Smet 2 - blandas

    1. 2,5 dl gräddfil
    2. 2 tsk bakpulver
  4. Fyllning

    1. 1 tsk kanel
    2. 1 dl socker

Gör så här

    1. 1.

      Blanda socker och margarin poröst.

    2. 2.

      Blanda i ett ägg i taget.

    3. 3.

      Varva ner smet 1 och smet 2 i smeten.

    4. 4.

      Smörj en runt kakform och bröa den. Häll i halva smeten och fyll med hälften av kanel och sockerfyllningen innan resten av smeten hälls på. Avsluta med resterande socker och kanel på kakan. Grädda ca 1 h på 175 C

Är innehållet i detta recept olämpligt?