The New York Belin-Bagel

The New York Belin-Bagel

Av: / Foto: Alexander Belin
120 min
12 st
Mina egna underbart goda bagels som inspiration från min första resa till New York.
Annons

Ingredienser

  1. Bagels

    1. 25 gram Jäst
    2. 5 dl Vatten 37 gr
    3. 2,5 tsk Salt
    4. 2 msk Honung
    5. 1 msk Sirap
    6. 13 dl Mjöl
    7. 2 msk Bikarbonat
    8. 2 msk Sirap till kokning
  2. Garnering

    1. Vallmofrön
    2. Flingsalt
    3. Sesamfrön
    4. Ägg till pensling

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, salt, honung och sirap. Tillsätt mjöl, lite åt gången. Arbeta degen i maskin i cirka 10 minuter.

    2. 2.

      Låt den jäsa i bunken till dubbel storlek under bakduk i cirka 75 minuter.

    3. 3.

      Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Forma varje bit till en rund bulle och tryck ut ett hål i mitten. Snurra degbiten med pekfingrarna så att en större ring bildas.

    4. 4.

      Jäs bageln under plastfolie på en plåt med bakplåtspapper i cirka 45 minuter. Koka upp vatten i en stor kastrull. Sätt ugnen på 225 grader.

    5. 5.

      Tillsätt Bikarbonat och Sirap till det sjudande vattnet. Blanda. Koka degringarna i vattnet, några i taget, i cirka 2 minuter på varje sida. Låt dem torka av på en ren kökshandduk.

    6. 6.

      Lägg över dem på plåten med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggvita och strö över valfria frön och/eller flingsalt Grädda bröden gyllene mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?