Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, salt, honung och sirap. Tillsätt mjöl, lite åt gången. Arbeta degen i maskin i cirka 10 minuter.
Låt den jäsa i bunken till dubbel storlek under bakduk i cirka 75 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Forma varje bit till en rund bulle och tryck ut ett hål i mitten. Snurra degbiten med pekfingrarna så att en större ring bildas.
Jäs bageln under plastfolie på en plåt med bakplåtspapper i cirka 45 minuter. Koka upp vatten i en stor kastrull. Sätt ugnen på 225 grader.
Tillsätt Bikarbonat och Sirap till det sjudande vattnet. Blanda. Koka degringarna i vattnet, några i taget, i cirka 2 minuter på varje sida. Låt dem torka av på en ren kökshandduk.
Lägg över dem på plåten med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggvita och strö över valfria frön och/eller flingsalt Grädda bröden gyllene mitt i ugnen i ca 15 minuter.