Thanksgiving kyckling med stuffing och tranbärssås

Thanksgiving kyckling med stuffing och tranbärssås

Av:
55 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Kyckling

    1. 1 st kyckling
    2. 2 msk olivolja
    3. 1/2 tsk salt
    4. 2 krm svartpeppar
  2. Stuffing

    1. 100 g gul lök
    2. 300 g blekselleri
    3. 2 msk smör
    4. 200 g morötter
    5. 1 st äpple
    6. 3 st vitlöksklyftor
    7. 300 g surdegsbröd
    8. 5 dl vatten
    9. 1 st buljongtärning
    10. 100 g pecorinoost riven
    11. 1 tsk rosmarin
    12. 1/2 tsk timjan
    13. 1/2 tsk salt
  3. Tranbärssås

    1. 500 g tranbär
    2. 3 dl vatten
    3. 1 tsk kanel
    4. 1,5 tsk vitvinsvinäger
    5. 1 krm salt
    6. 1 krm cayennepeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 .

    2. 2.

      Skär upp en hel kyckling utmed ryggbenet och vik ut och lägg på ugnsgallret med skinnet uppåt. Pensla med olivolja, krydda med salt och peppar. Stek i övre delen av ugnen i ca 45 min. Sätt in en plåt med bakplåtspapper under.

    3. 3.

      Skär gul lök och blekselleri i tunna halvmånar. Fräs grönsakerna på medelvärme i 5 min. Grovriv morötterna och lägg i pannan. Kärna ur och skiva äpplet, lägg i pannan tillsammans med pressad vitlök oc stek ytterligare 3 min.

    4. 4.

      Skär brödet i 2 cm stora kuber. Lägg i bunken med grönsakerna och häll på vatten, buljong, 50 g pecorinoost, rosmarin, timjan, salt och blanda väl. Lägg blandningen i formen och toppa med resten av osten. Baka högt upp i ugnen i 15-20 min.

    5. 5.

      Lägg tranbär, vatten, kanel, vitvinsvinäger, salt och cayennepeppar i kastrull och låt puttra på svag värme i ca 10 min. Rör om då och då. Mixa lätt med stavmixern.

Är innehållet i detta recept olämpligt?