Thailändsk kycklingsoppa - Tom ka gai

Thailändsk kycklingsoppa - Tom ka gai

Av:
4 Port
Annons

Ingredienser

    1. 400 ml kokosmjölk
    2. 5 dl kycklingbuljong
    3. (vatten + fond)
    4. 1 tsk hackade limeblad
    5. 2 st citrongräs
    6. 3 st kycklingfilé
    7. 125 gr champinjoner
    8. 2 st morötter
    9. 1 st spansk peppar
    10. 2 msk färsk ingefära
    11. finriven
    12. 60 gr salladslök
    13. 1 st lime
    14. Salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp kokosmjölken och kycklingbuljong med limeblad och krossat citrongräs. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter.

    2. 2.

      Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skär svampen i tunna skivor. Skala och skiva morötterna. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar samt skala och riv ingefäran.

    3. 3.

      Tillsätt kyckling, champinjoner, morötter, chili och ingefära. Låt sjuda tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.

    4. 4.

      Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Lägg salladslöken i soppan och smaka av med salt och pressad limesaft.

Är innehållet i detta recept olämpligt?