Thailändsk kycklinggryta

Thailändsk kycklinggryta

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 morötter
    2. 200 g salladslök
    3. 200 g sockerärter
    4. 400 g kycklingfilé
    5. 1 citrongräs
    6. 1 msk olja
    7. 2 vitlöksklyftor
    8. 1 msk riven ingefära
    9. 2,5 dl kokosmjölk
    10. salt, peppar
  1. Till servering

    1. ris
    2. räkchips

Gör så här

    1. 1.

      Skala morötterna. Skär morötter, salladslök och sockerärter i bitar. Strimla kycklingen. Ta bort det yttersta på citrongräset och skiva det fint.

    2. 2.

      Hetta upp oljan i en panna. Fräs pressad vitlök, ingefära, citrongräs och kyckling några min tills kycklingen fått fin färg

    3. 3.

      Tillsätt kokosmjölk och låt det koka upp. Vänd ner resten av grönsakerna och låt dem bli knappt mjuka. Salta och peppra. Servera med kokt ris och räkchips

Är innehållet i detta recept olämpligt?