Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk

Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk

Av:
40 min
Annons

Ingredienser

    1. 3 citrongräs
    2. 1 msk olja
    3. 3 msk röd thaicurry
    4. 2 burkar kokosmjölk
    5. 2 röda chilifrukter finhackade
    6. 1 vitlöksklyfta hackad
    7. 2 msk finriven ingefära
    8. 1 krm chiliflakes
    9. 1 lime rivet skal och saft
    10. 1 msk koriander
    11. salt
    12. 1 kg koljafilé (eller torsk)
    13. 0,5 kg räkor med skal

Gör så här

    1. 1.

      Banka citrongräset med skaftet på kniven (för att lösgöra smakerna). Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda curryn och fräs en liten stund. Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset. Låt koka upp.

    2. 2.

      Lägg i alla kryddor, rivet limeskal och limesaft. Smaka av, tillsätt eventuellt lite salt om det behövs. Skala räkorna och skär fisken i kuber. Lägg i fisken och låt koka med i några minuter. Fiska upp citrongräset.

    3. 3.

      Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander. Om du önskar mer styrka kan du även toppa med chiliflakes. Servera gärna med jasminris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?