Thailändsk bowl

Thailändsk bowl

Av:
35 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kycklingfärs
    2. 1 msk neutral olja
    3. 2 klyftor riven vitlök
    4. 1/2 röd chili, finhackad
    5. 2 lime, pressad saft
    6. 1 msk fisksås
    7. salt
    8. 180 g risnudlar
    9. 1 msk sesamfrön
    10. 180 g färska böngroddar
    11. 1/2 msk sesamolja
    12. 2 salladslökar
    13. 1/2 gurka, hyvlad
    14. 1/2 kruka mynta
  1. Till servering

    1. ev 1 röd chili, strimlad
    2. ev 2 delade lime

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök och chili och stek någon minut. Häll i limesaft och fisksås. Smaka av med salt

    2. 2.

      Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen

    3. 3.

      Rosta sesamfrön i torr panna till fin färg. Vänd runt böngroddarna i sesamolja och sesamfrön

    4. 4.

      Fördela nudlar och alla grönsaker i serveringsskålar. Toppa med färsk mynta, chili och lime att pressa över

Är innehållet i detta recept olämpligt?