Thaikyckling i salladswraps

Thaikyckling i salladswraps

Av:
40 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. ca 2 msk limejuice
    2. 2 msk soja
    3. 1,2 dl kycklingfond
    4. 0,6 dl jordnötssmör
    5. 1/4 tsk cayennepeppar
    6. 1/4 tsk röda pepparflakes
    7. 1 msk jordnötsolja
    8. 1 liten gul lök, tärnad
    9. 1 msk pressad vitlök
    10. 450 g kycklingfilé, skivad
    11. ca 5 dl salladskål, strimlad
    12. 1 röd paprika, tärnad
    13. 2,5 dl grovt riven morot
    14. 8 salladsblad

Gör så här

    1. 1.

      Blanda limejuice, sojasås, kycklingfond, jordnötssmör, cayennepeppar och röda pepparflakes väl i en liten skål och ställ åt sidan

    2. 2.

      Värm jordnötsoljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Stek löken och vitlöken under omrörning tills löken blivit mjuk, ca 2-4 min

    3. 3.

      Salta och peppra kycklingen och stek den under omrörning med löken tills den är genomstekt, ca 4-6 min. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan, gärna varmt

    4. 4.

      Sänk värmen något och stek kål, paprika, morot och 2 msk vatten. Låt grönsakerna bli ångade ca 2-3 min, de ska fortfarande vara krispiga. Lägg åt sidan

    5. 5.

      Tillsätt såsen igen och låt den sjuda upp. Tillsätt kycklingen och grönsakerna och stek dem under omrörning tills såsen tjocknar och allting är jämnt täckt, ca 3-4 min

    6. 6.

      Lägg ca 1,2 dl wok i varje salladsblad och vik ihop. Servera direkt

Är innehållet i detta recept olämpligt?