Thaigryta med kokosmjölk

Thaigryta med kokosmjölk

Av: / Foto: http://www.tasteline.com
18 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1/4 st purjolök
    2. 1 msk ingefära, färsk
    3. 2 msk rapsolja
    4. 500 g kycklingfärs
    5. 2 tsk sambal oelek
    6. 2 msk fisksås
    7. 400 g kokosmjölk
    8. 125 g spenat
    9. 1 krm salt
    10. 1 krm svartpeppar
    1. 3 dl ris
    2. 1 st lime

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

    2. 2.

      Skölj och skär purjolöken i ½ cm tjocka skivor. Skala och riv ingefäran.

    3. 3.

      Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel.

    4. 4.

      Tillsätt purjo, sambal, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 min.

    5. 5.

      Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.

    6. 6.

      Servera grytan med limeklyftor och ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?