Thaifisk med matvete

Thaifisk med matvete

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
20 min
2 personer
Fisk med thailändska smaker förgyller tisdagskvällen.
Fler recept på:
Thai-mat, Morot, Broccoli, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 1 st morot
    2. 400 ml burk Mrs Chengs
    3. 300 g vit fsk, t ex sej eller hoki
    4. 125 g broccoli
    5. ½ burk thai green curry grytbas,
    6. 3 dl kokt matvete
    7. ½ kruka koriander
    8. rivet skal och saft från 1 lime
    9. ekologisk
  1. Tillbehör

    1. limeklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Skala moroten och skär den i skivor. Dela broccolin i buketter och slanta stammen.

    2. 2.

      Koka upp grytbasen och lägg i morot och broccoli. Låt koka cirka 5 minuter.

    3. 3.

      Skär fisken i bitar, lägg i den i grytan. Sjud ytterligare 2–3 minuter under lock.

    4. 4.

      Blanda under tiden matvetet med finhackad koriander och skal och saft från limen. Servera till fisken.

Fler recept på:
Thai-mat, Morot, Broccoli, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?