Texmex-sallad med chorizo och bönor

Texmex-sallad med chorizo och bönor

Av: / Foto: Matilda Lindeblad
20 min
4 personer
Matig sallad - perfekt till middagen!
Fler recept på:
Sallad, Chili, Rödkål, Rödlök, Tomater, Bönor, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 1 klyfta rödkål
    2. 1 klyfta vitkål
    3. 2 st morötter
    4. 1/2 st rödlök
    5. 1 burk stora vita bönor
    6. 400 g merguez- eller chorizokorv
    7. olja till stekning
    8. 100 g fetaost
    9. 1 kruka färsk koriander (valfritt)
    10. gräddfil och nachos
    11. 1 burk semidried, soltorkade körsbärstomater (till exempel från Zetas)
  1. Dressing:

    1. 2 jalapeños eller grön chilipeppar
    2. 2 limefrukter (juicen)
    3. 4 msk olivolja
    4. salt, svartpeppar och en gnutta socker

Gör så här

    1. 1.

      Börja med dressingen. Kärna ur chilin och hacka den fint. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och socker.

    2. 2.

      Salladen: Strimla eller riv kålen och morötterna fint, gärna med en osthyvel.

    3. 3.

      Skiva löken tunt och spola av bönorna. Skär korven i mindre bitar och stek den i lite olja.

    4. 4.

      Blanda kål, morötter, lök och bönor med dressingen och lägg upp på ett fat.

    5. 5.

      Toppa med smulad fetaost, korv, tomater och koriander. Servera direkt, gärna med gräddfil och krispiga nachos.

Tips från kocken

Servera gärna med texmex-tillbehör som gräddfil och nachos eller bröd.
Är innehållet i detta recept olämpligt?