Tex mex-biff

Tex mex-biff

Av: / Foto: Kent Jardhammar
45 min
4 portioner
Med favoriten lövbiff går det snabbt och enkelt att laga en riktig festmåltid! Här är en tex mex rätt gjord på lövbiff.
Fler recept på:
Biffar, Potatis, Chili, Rödlök, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 8 st lövbiffar, ca 500 g
    2. 8 skivor rökt skinka
    3. 100 g riven mozzarellaost
    4. ca 50 g inlagda jalapeños
    5. 2 msk smör
    6. 1/2 tsk salt
    7. 2 krm vitpeppar
  1. Majssalsa

    1. 1 st röd paprika i småbitar
    2. 200 g majskorn
    3. 1/2 st hackad rödlök
    4. 1/2 st finhackad röd chilifrukt
    5. 1/2 st gurka i småbitar
    6. 1 msk rapsolja
    7. 1 krm salt
  2. Tex mex-sås

    1. 1 st finhackad gul lök
    2. 1 st hackad vitlöksklyfta
    3. 1 msk olja
    4. 400 g krossade eller små hela tomater
    5. 2 msk tomatpuré
    6. 1 tsk farinsocker
    7. 1 tsk mald koriander
    8. 1 tsk spiskummin
    9. 1 tsk oregano
    10. 1/2 tsk grovmald svartpeppar
    11. 1/2 tsk salt
    12. 1 tsk sambal oelek

Gör så här

    1. 1.

      Börja med såsen. Fräs gul lök och vitlök mjuk i olja. Tillsätt övriga ingredienser och sjud 20 min. Smaka av. Låt kallna.

    2. 2.

      Blanda salsan.

    3. 3.

      3.Lägg ut lövbiffsskivorna på en skärbräda. Lägg på rökt skinka, ost och hackade jalapeños. Lägg ihop skivorna två och två eller vik dem dubbla till börsar.

    4. 4.

      Stek dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skär upp i bitar före servering.

    5. 5.

      Servera lövbiffen med ugnsstekta potatisklyftor, tex mex-såsen och salsan.

Tips från kocken

Tips! Ta en genväg! Servera med färdigköpt tacosås.
Fler recept på:
Biffar, Potatis, Chili, Rödlök, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?