Teriyakilax

Teriyakilax

Av: / Foto: Anna Haraldson
30 min
4 port
Teriyakilax
Annons

Ingredienser

    1. 4 st laxfilé
    2. 2 msk vita sesamfrön
    3. 1 st salt
    4. 1 st svartpeppar
    5. 0,5 dl teriyakisås
    6. 1,5 tsk ingefära
    7. riven ost
    8. 2 st lime
    9. 2 msk olivolja
    10. 1,5 msk citronsaft
    11. 1 st morot
    12. 0,5 st purjolök
    13. 1 tsk sesamolja
    14. 1 st vitlöksklyfta
    15. 1 bit vitkål i strimlor
  1. test

    1. 1 1 1

Gör så här

    1. 1.

      1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda Teriakisåsen med ingefära. 3. Pensla laxen med såsen och spara lite till woken. 4. Lägg laxfilén i en smord ugnssäker form, strö över sesamfrön. 5. Tillaga laxen i ca 10-12 minuter i ugnen eller stek den färdig i stekpanna. 6. Hetta upp oljan i en wokpanna. 7. Stek grönsakerna och vitlöken hastigt och smaksätt med citron och resten av teryakisåsen. 8. Smaka av med sesamolja, salt och peppar. 9. Servera laxen med limeklyftor, ris och grönsakswoken.

Är innehållet i detta recept olämpligt?