Teriyakiköttgryta

Teriyakiköttgryta

Av:
20 min
Annons

Ingredienser

    1. 480 g kött (skav)
    2. 2 msk sesamfrön
    3. 1 msk olivolja
    4. 1 1/2 dl teriyakisås
    5. 1 dl vatten
    6. 3/4 tsk salt
    7. 1 krm nymalen svartpeppar
    8. jasminris

Gör så här

    1. 1.

      Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de får lite färg, passa noga. Ta upp på ett fat.

    2. 2.

      Stek renskaven i omgångar i olja i het stekpanna 2-3 min. Salta och peppra. Häll över teriyakisås och vatten. Låt koka 1-2 min. Salta och peppra. Strö över sesamfrön.

    3. 3.

      Servera med ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?