Tekakor med linfrö

Tekakor med linfrö

Av:
12 st
Annons

Ingredienser

    1. 50 g jäst
    2. 5 dl mjölk
    3. 1,5 dl havregryn
    4. 0,5 dl linfrö
    5. 0,5 dl vetekli
    6. 50 g smör
    7. 1 msk sirap
    8. 1 tsk salt
    9. 11-12 dl mjöl
    10. 2 tsk bakpulver

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i degbunken och rör ut i lite av den kalla mjölken

    2. 2.

      Blanda drygt hälften av mjölken med havregryn, linfrö och kli. Koka till en gröt

    3. 3.

      Rör ned smöret så att det smälter

    4. 4.

      Tillsätt resten av mjölken och låt gröten svalna.

    5. 5.

      Rör ned gröten i jästblandningen

    6. 6.

      Tillsätt sirap, salt och större delen av mjölet

    7. 7.

      När degen nästan är färdigbehandlad, tillsätt bakpulver med 1 dl mjöl

    8. 8.

      Kavla genast ut degen cm-tjock och ta ut runda kakor om ca 12 cm och lägg på smord plåt

    9. 9.

      Låt jäsa ca 40 min

    10. 10.

      Nagga väl och grädda 10 min på 225 grader

Är innehållet i detta recept olämpligt?