Tarteletter med spenat & parmesan

Tarteletter med spenat & parmesan

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
10 st
De här gröna godbitarna går bra att göra två dagar i förväg. Förvara dem svalt i muffinsplåten och lossa dem sedan strax före servering.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g färsk spenat
    2. 1 msk rapsolja
    3. 500 g ricottaost
    4. 1 dl gräddfil
    5. 1 st ägg
    6. 1½ dl finriven parmesan
    7. salt och nymald svartpeppar
  1. Servering

    1. 2–3 dl späda rucolablad
    2. parmesan i tunna fagor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°.

    2. 2.

      Skär grova spenatblad i mindre bitar. Hetta upp oljan i en gryta på medelvärme, lägg i spenaten och låt den smälta ner. Rör om då och då. Låt spenaten rinna av i en sil.

    3. 3.

      Blanda spenaten med ricotta, gräddfil, ägg och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Fördela smeten i en muffinsplåt, smord med olja. Grädda mitt i ugnen tills de stelnat, cirka 40 minuter.

    5. 5.

      Låt svalna och lossa dem sedan från plåten. Lägg dem på ett serveringsfat och toppa med rucola och parmesan i tunna flagor vid servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?