Tartelette med mandel och vanilj

Tartelette med mandel och vanilj

Av: / Foto: Annika Broman
35 min
6 portioner
Tartelette fylld med vaniljkräm och massa bär!
Fler recept på:
Bröllop, Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 1 st smördegsrulle, 250 g
    2. 150 g mandelmassa
    3. 2 äggvitor
  1. Topping

    1. 1/2 pkt vaniljsås à 2,5 dl som går att vispas tjock
    2. 1 dl hallon
    3. 2 dl vinbär
    4. 2 dl björnbär
  2. Garnering

    1. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smörj 6 låga bakformar i aluminium, ca 10 cm i diameter. Rulla ut smördegsrullen. Skär ut 6 rundlar som är något större än formarna. Lägg rundlarna i formarna. Tryck till degen något så att den sluter an mot formens kanter.

    2. 2.

      Riv mandelmassan grovt och vispa vitorna till hårt skum. Blanda mandelmassan med lite av vitorna i en bunke. Tillsätt resten av vitorna och rör försiktigt. Fördela mandelmasseblandningen i formarna.

    3. 3.

      Grädda mitt i ugnen i 225° tills de får färg, ca 10–15 min. Låt dem svalna.

    4. 4.

      Vispa vaniljsåsen, lägg en klick i varje tartelette. Toppa med hallon, vinbär och björnbär. Sikta över florsocker.

Fler recept på:
Bröllop, Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?