Tarte Tatin

Tarte Tatin

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 5 dl mjöl
    2. 4 msk råsocker
    3. 200 g smör
    4. 3 st ägg
    5. Ev någon msk vatten
  2. Fyllning

    1. 2 dl råsocker
    2. 80 g smör
    3. 6 st äpplen

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 graderBlanda mjöl och råsocker i matberedaren. Dela det kalla smöret i kuber och fördela i mjölblandningen med hjälp av knivarna. Tillsätt äggen och kör tills det bildas en degboll, eventuellt behövs lite vatten. Plasta in degbollen och lägg i kylskåpet minst 30 min.

    2. 2.

      5. Häll sockret i en pajform och fördela smöret över. Sätt in i ugnen tills smöret smält och sockret karamelliserats. Titta till och skaka lite på formen då och då. Tar 10-15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt kallna.

    3. 3.

      Skala och kärna ur äpplena, halvera dem och lägg dem i pajformen med den runda sidan upp. Kavla ut degen på mjölad teflonduk eller mellan två bakplåtspapper, den ska vara lite större än formen. Vänd degen över formen och vik in degkanten runt äpplena. Sätt in formen i ugnen och grädda i 20 min, sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare 20 min. Ta ut och vänta några minuter, lägg sedan ett fat något större än formen över och vänd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?