Tarte au Chocolat (ChokladPaj)

Tarte au Chocolat (ChokladPaj)

Av:
50 min
6 personer
Riktig fransk ChokladPaj från franskt recept.
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 200 g Mjöl
    2. 100 g Smör
    3. 1 Ägg
    4. 40 g Socker
    5. 1 nypa Salt
  2. Fyllning

    1. 2 dl Grädde
    2. 8 cl Mjölk
    3. 200 g Mörk Choklad
    4. 1 Ägg

Gör så här

    1. 1.

      Ta fram en pajform, ca 26cm i diameter

    2. 2.

      Sätt ugnen på 180 grader

    3. 3.

      Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut den i formen

    4. 4.

      Lägg folie ovanpå degen i botten och lägg på bönor el dyligt för att undvika bubblig botten. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

    5. 5.

      Koka upp mjölk och grädde. Dra ifrån plattan och addera den hackade chokladen. Rör försiktigt med en slickepott. Det ska bli ganache.

    6. 6.

      Vispa upp ägget och rör ner det i ganachen och häll allt i det nu svalnade pajskalet. Grädda ytterligare 10 min. Pajen är väldigt lös när man tar ut den. Låt den stå (i kylen) ett tag. Den stabiliserar sig.

Är innehållet i detta recept olämpligt?