Tårtbotten Glutenfri

Tårtbotten Glutenfri

Av:
30 min
1
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl strösocker
    2. 4 st ägg
    3. 2 dl potatismjöl
    4. 1,5 tsk bakpulver
    5. 1 msk smör och potatismjöl

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Ta fram en rund form med löstagbara kanter och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Klipp ev. bort överflödiga kanter.

    3. 3.

      Smörj papper och innerkant med smör samt strö i potatismjöl och vänd runt så det fastnar runt om och i botten. Häll bort överflödigt potatismjöl.

    4. 4.

      Vispa socker och ägg fluffigt ca 5 minuter.

    5. 5.

      Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggblandningen samt rör till en jämn smet.

    6. 6.

      Häll smeten i formen.

    7. 7.

      Grädda sockerkaksbottnen i 30minuter. Kolla med en sticka så att smeten är fast i mitten och ej fastnar på stickan.

    8. 8.

      Ta ut och låt svalna i formen.

    9. 9.

      Nu kan du använda sockerkaksbottnen till tårta ex. skiva den i två plana delar och fylla med vaniljkräm (kolla så den är glutenfri) eller mosad banan och sylt samt toppa med vispad grädde och färska bär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?