Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en rund form med löstagbara kanter och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Klipp ev. bort överflödiga kanter.
Smörj papper och innerkant med smör samt strö i potatismjöl och vänd runt så det fastnar runt om och i botten. Häll bort överflödigt potatismjöl.
Vispa socker och ägg fluffigt ca 5 minuter.
Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggblandningen samt rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Grädda sockerkaksbottnen i 30minuter. Kolla med en sticka så att smeten är fast i mitten och ej fastnar på stickan.
Ta ut och låt svalna i formen.
Nu kan du använda sockerkaksbottnen till tårta ex. skiva den i två plana delar och fylla med vaniljkräm (kolla så den är glutenfri) eller mosad banan och sylt samt toppa med vispad grädde och färska bär.