Tårtbotten choklad

Tårtbotten choklad

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 75 g Smör
    2. 1 tsk Vaniljsocker
    3. 1 dl Vatten
    4. 1,5 dl Mjölk
    5. 1 Ägg
    6. 3 dl Vetemjöl
    7. 1 dl Kakao
    8. 1 tsk Bikarbonat
    9. 1 tsk Bakpulver
    10. 2,5 dl Strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader (över-och under värme).

    2. 2.

      Smält smöret i en kastrull.

    3. 3.

      Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret och rör om.

    4. 4.

      Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker, och sikta ner i smörblandningen.

    5. 5.

      Vänd försiktigt ihop till en slät smet.

    6. 6.

      Täck din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.

    7. 7.

      Grädda din chokladtårtbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.

    8. 8.

      Låt den svalna helt innan du delar den i delar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?