Tårtbotten

E N

Tårtbotten

Av: / Foto: Mitt Kök
Annons

Ingredienser

  1. 15-18 cm

    1. 3 st rumsvarma stora ägg
    2. socker
    3. vetemjöl
    4. 1 tsk bakpulver
  2. 20 cm

    1. 4 st rumsvarma stora ägg
    2. strösocker
    3. vetemjöl
    4. 1 tsk bakpulver
  3. 24 cm

    1. 5-6 st rumsvarma stora ägg
    2. strösocker
    3. vetemjöl
    4. 1.5 tsk bakpulver
  4. 26 cm

    1. 7-8 st rumsvarma stora ägg
    2. strösocker
    3. vetemjöl
    4. 2 tsk bakpulver
  5. TIPS!

    1. Om du vill ha chokladtårtbotten byter du ut 1/4 av vetemjölet till kakao.
    2. De kan också vara gott att ha rivet citronskal i smeten om du behåller din botten ljus. Då har du i det rivna citronskalet precis efter du vispat äggen och strösockret.

Gör så här

    1. 1.

      Knäck äggen i ett av glasen. Fyll nästa glas med lika mycket strösocker och det tredje glaset fyller du med lika mycket vetemjöl. Tillsätt även bakpulver till glaset med vetemjöl.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet.

    3. 3.

      Blanda mjölet och bakpulvret och sikta ner dem i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Smöra en form och klä kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen.

    4. 4.

      Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?