Tartar på dovhjort med inlagd palsternacka

Tartar på dovhjort med inlagd palsternacka

Av: / Foto: Lisa Björner
150 min
4 portioner
Enkelt! Viltsmaken förstärks med honungssenap, sötsyrlig palsternacka och rödlök.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Potatis, Rödlök, Vilt
Annons

Ingredienser

    1. 1 st palsternacka
    2. 1/2 st rödlök
    3. 300 g dovhjortsinnanlår
    4. 1 msk dijonsenap
    5. 1 tsk flytande honung
    6. flingsalt och några drag med
    7. svartpepparkvarnen
  1. Lag

    1. 3 dl vatten
    2. 1 1/2 dl ättika (12 %)
    3. 1 1/2 dl socker
    4. 1/2 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp.

    2. 2.

      Skala palsternackan och hyvla den tunt med potatisskalare eller mandolin. Skala och skär löken i små klyftor. Lägg palsternacka och rödlök i var sin liten skål och slå över den varma lagen. Låt svalna och ställ sedan in i kylen. Låt stå minst två timmar, helst över natten.

    3. 3.

      Söta dijonsenapen med lite honung och smeta ut en liten klick på varje tallrik.

    4. 4.

      Mal innanlåret och forma, utan att pressa, en liten puck och placera den på senapen.

    5. 5.

      Garnera med rödlök och palsternacka. Toppa med några saltflingor och lite nymald svartpeppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?