Tårta Marie Therese

Tårta Marie Therese

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 250 g Mandelmassa
    2. 125 g Smör
    3. 2 msk Vetemjöl
    4. 0,5 tsk Bakpulver
    5. 1 tsk Kardemumma
    6. Kokos
    7. Vispgrädde
    8. Fyllning

Gör så här

    1. 1.

      Gräddas i en rund form med avtagbar kant. Kakan kan ligga kvar på bottenplattan vid servering. Detta blir en ganska platt men saftig botten som inte ska delas.

    2. 2.

      Smöra formen och strö den med kokos

    3. 3.

      Riv mandelmassan, tillsatt rumsmjukt smör och rör poröst.

    4. 4.

      Arbeta in äggen, ett i taget och rör tillsist ner mjöl blandat med bakpulver och kardemumma.

    5. 5.

      Bred ut smeten i formen, grädda kakan i nedre delen av ugnen ca, 25 min. Ugn: 175 grader.

    6. 6.

      Mitt förslag till fyllning: En god sylt, eller varför inte Lemon curd.

    7. 7.

      Därefter vispad grädde ovanpå.

    8. 8.

      Bär på toppen, blåbär och hallon t.ex.

    9. 9.

      Låt den kallna och lägg hela härligheten på ett vackert fat.

Är innehållet i detta recept olämpligt?