Tarator

Tarator

Av: / Foto: https://kultursmakarna.se/2018/03/01/tar
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 8 – 10 dl tjock, fet bulgarisk eller turkisk yoghurt
    2. 2 ½ -5 dl kallt vatten
    3. 2 st gurkor
    4. 4 – 6 vitlöksklyftor
    5. ½ – 1 dl hackad färsk dill
    6. 1 näve grovhackade valnötter
    7. ½ dl olja
    8. 1 skvätt vitvinsvinäger
    9. salt

Gör så här

    1. 1.

      Skala gurkan och tag bort kärnorna och tärna. Riv eller hacka vitlök och dill fint, grovhacka valnötterna.

    2. 2.

      Lägg alla ingredienser i en stor bunke och häll på yoghurten. Tillsätt vatten och blanda ihop till en lagom tjock soppa. Smaka av med salt, olja och vitvinsvinäger.

    3. 3.

      Kyl soppan minst en timme innan du serverar så att smakerna får gifta sig ordentligt. Ringla lite olja på soppan innan du serverar.

    4. 4.

      Lägg isbitar i soppan om den inte är kall nog.

    5. 5.

      Servera med en stor skiva gott bröd med knaprig yta och bulgarisk fetaost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?