Tapastallrik

Tapastallrik

Av: / Foto: Erik Karlsson
35 min
4 port
Färska fikon och gorgonzola smakar ljuvligt tillsammans! Lättlagad förrätt som går att förbereda några timmar i förväg.
Fler recept på:
Bröllop, Picknickmat, Nötter, Valnötter
Annons

Ingredienser

    1. 150 g gorgonzolaost
    2. 2 msk smör
    3. 3 msk hackade valnötter
    4. 2 msk färskpressad apelsinsaft
    5. 2–4 stjälkar blekselleri
    6. 4 st färska fikon
    7. 4 skivor parmaskinka

Gör så här

    1. 1.

      Mixa gorgonzola, smör, valnötter och apelsinsaft. Smaka av med salt och peppar. Fördela krämen i fyra små skålar.

    2. 2.

      Skär sellerin i 3 cm långa bitar. Fördela på fyra tallrikar. Dela fikonen och lägg upp på tallrikarna.

    3. 3.

      Rulla ihop skinkskivorna. Lägg en rulle på varje tallrik och servera med gorgonzolakrämen.

Fler recept på:
Bröllop, Picknickmat, Nötter, Valnötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?