Tapas

Tapas

Av:
120 min
6 portioner
Padron, rostad kikärtssallad, bröd, oliv och -citronkyckling,
Annons

Ingredienser

  1. Padron

    1. 500 g padron
    2. 2 msk olivolja
    3. havssalt
  2. Rostad kikärtssallad

    1. 400 g kikärtor
    2. 2 msk olivolja
    3. 2 msk rökt paprika
    4. 1 liten rödlök
    5. 450 g cherrytomater
    6. 1 st selleri
    7. 1 bunt coriander
    8. 150 g feta
  3. Bröd

    1. 400 g starkt vetemjöl
    2. 30 g osaltat smör
    3. 1 nypa havssalt
    4. 200 ml ljummet vatten
  4. Citron och -olivkyckling

    1. 6 st kycklinglår m skin
    2. 2 st rödlökar
    3. 4 st plommontomater
    4. 3 klyftor vitlök
    5. 1 st citronskal
    6. 100 g gröna oliver,urkärna
    7. 2 tsk rökt paprika
    8. 2 tsk mald kummin
    9. olivolja
    10. 225 g cherrytoma, m kvist
    11. 1 bunt persilja
    12. 200 ml vatten

Gör så här

    1. 1.

      Padron. (15min) Sätt ugnen på grilläge, högsta värme. Blanda ”padronerna" med olivoljan, och sprid ut dem på en bakplåt. Grilla dem i 10-15 minuter, vänd ofta, de är klara när skinnet är svart med blåsor. Salta väl och servera

    2. 2.

      Kikärtssallad. (25 min) Värm ugnen till 180 grader. Lägg kikärtor, olja, rökt paprika i en ugnsform, blanda väl. Låt stå i ugnen 15-20 minuter, till kikärtorna är gyllenbruna. Smula fetaosten och lägg osten med resterande ingredienser i en skål, tillsätt kikärtorna och blanda försiktigt. Häll över lite olja från ugnsformen. Servera.

    3. 3.

      Bröd. (30 min + tid för vila av degen) Smält smöret. Blanda mjölet med vattnet, smält smör och salt i en stor skål. Knåda degen i 10 minuter till den är blank och elastisk. Slå in den i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i 1 timme. Dela degen i 12 lika stora delar, rulla varje del till en boll och kavla ut till en stor tunn cirkel. Värm upp en stekpanna till medium varm, stek brödet 1-2 minuter på var sida. Det ska bildas bruna fläckar på brödet. Låt svalna på ett bakgaller.

    4. 4.

      Kycklingen. ( 1 timme 20 minuter+marinering) Lägg i alla ingredienser, utom cherrytomaterna och persiljan, i en stor skål med 200 ml vatten. Krydda med salt och peppar. Täck över skålen och låt stå i minst 3 timmar, helst över natten. Värm ugnen till 200 grader. Lägg innehållet i skålen i en djup ugnsform med med skinnsidan på kycklinglåren uppåt. Låt stå i ugnen 40 minuter. Tillsätt cherrytomaterna och låt stå ytterligare 20 minuter i ugnen. Strö över persilja och servera

Är innehållet i detta recept olämpligt?