Tant bruns paj, med äpple, blåbär eller hallon

Tant bruns paj, med äpple, blåbär eller hallon

90 min
8 Portioner
En mördegspaj som du kan variera fyllningen med olika bär.
Annons

Ingredienser

  1. Mördeg

    1. 150 g Smör
    2. 4 dl Vetemjöl
    3. 0.5 dl Florsocker
    4. 1 st Ägg
    5. 0.5 msk Vatten
  2. Blåbär eller hallon

    1. 250 g blåbär eller hallon
    2. 1 dl Socker
    3. 0.5 dl potatismjöl
  3. Äpple

    1. 5 st Äpplen
    2. 1.5 msk kanel
  4. Täcke

    1. 1.5 dl Vetemjöl
    2. 1 dl Socker
    3. 100 g Smör
    4. 1 tsk Bakpulver

Gör så här

    1. 1.

      Mördeg: Blanda ihop alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i plast och lägg i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i en pajform, cirka 30 cm i diameter.

    2. 2.

      Blåbär eller hallon: Lägg bären i formen. Blanda ihop socker och potatismjöl och strö detta över bären.

    3. 3.

      Äpple: Skala och kärna ur äpplena samt skär dem i bitar. Lägg äppelbitarna i pajformen och strö över kanel.

    4. 4.

      Täcke: Arbeta ihop ingredienserna till täcket och fördela degen över bären/äpplena, men lämna cirka 1 1/2 cm tomt mot kanten så att degen inte rinner över. Grädda i cirka 25 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?